Tähtäimessä: 160-neliöinen valubetoniharkkotalo jyrkkään rinteeseen. Pääsisäänkäynti ylärinteestä, huoneita kuusi.

tiistai 11. toukokuuta 2010

Aloituskokous pidetty onnistuneesti

Nyt se sitten oli. Aloituskokous. Samalla meni myös pohjakatselmus, joten nyt on urku auki aina lopputarkastukseen saakka. Rakennusvalvontaa ei enempää kiinnosta. Ei huomautettavaa, joten kaikki on kohdallaan. Käytiin samalla läpi korkeusasema ja rakennusvalvojan puolesta ei ole ongelmaa vaikka taloa pullautetaan yks harkkovarvi ylöspäin. Vastaava mestari katselee lähettämääni vaaituskuvaa ja päättää asian. Hiukan antoi ennakkomerkkejä siihen että todennäköisesti se ylimääräinen kerros sinne tulee, hänellä on kuulemma tapana nostaa.

Niin juu, vastaava mestari on nyt vaihtunut. Tai oikein tarkkoja kun ollaan, niin ei se virallisesti edes vaihtunut, kun ei sitä oltu vielä kuntaan ilmoitettukaan. Mulle se kuitenkin kävi nyt selväksi. Hannu Viitanen jatkaa yhä pääsuunnittelijana ja vastaavaksi mestariksi ilmoitetaan Vesa Vartiainen. Olen tällä hetkellä todella tyytyväinen ratkaisuun. Sain vastaavaksi sen mitä toivoinkin. Vesasta olen saanut suositteluja useammaltakin taholta ja ensivaikutelma oli hyvä. Zekatan toimitusjohtaja myös viimein soitti ja kertoi tilanteen. Oli tietysti pahoillaan kommunikaatiokatkoksesta. Oli syytäkin olla. Tilanne oli kannaltani ahdistava. En saanut haluamaani palvelua. Tj lupasi soittaa minulle myöhemmin maanantaina, mutta sitä soittoa ei ikinä tullut. Tänään yritin sitten useaan kertaan soittaa sille ja kertoa olevani hiukan yksin yhteisen ongelmamme kanssa. En nimittäin tiennyt kuka on tulossa aloituskokoukseen. Kävin jopa heidän uudessa konttorissaan, ja siellä onneksi sain Hannun kiinni vaikka toimitusjohtajaa en saanutkaan. Hän kertoi että tulevat Vesan kanssa molemmat aloituskokoukseen. Ja niin tulivatkin. Tuon kokouksen jälkeen sit toimitusjohtajakin soitti. Totesimme yhdessä, että nyt asiat on oikeilla raiteilla ja tästä on hyvä jatkaa. Välitin hänelle myös Lammi-kivitalojen terveiset ongelmastani. On mukavaa kun on tuommoinen "isoveli" jonka turvin sanoilleen saa varmasti tarvittavan huomion.

Muutenkin tuo Lammi tuntuu olevan enemmänkin laatusana kuin talotoimittaja. Aina tuntuu tulevan niin sanotusti parasta pöytään kun sanoo tekevänsä Lammi-kivitaloa. Välillä jopa liiankin kanssa. Tänään soitti eräästä yrityksestä ja tarjosi äänentoistoa tulevaan Lammitalooni. Äänentoistoa! Lapsiluku ja huonemäärä on kuitenkin sen verran hallussa, että en silti keskusradiota ajatellut hankkia. Enkä edes innostunut ajatuksesta että voisin kuunnella radiouutiset tai klassista musiikkia vaikkapa saunassa, terassilla tai yhtä hyvin vessassa. Enköhän mä saa radiosta tarpeekseni työmatkoja ajaessani, eikä musiikin kuuntelu muutenkaan ole mulle se juttu. Saan luultavasti koko budjetin kulumaan ilman että siirtelen hifiääntä ympäri taloa. Olenkohan mä vähän epäonnistunut nörtti, kun en innostu ylenpalttisesti kaikenmoisista piuha- ja tekniikkakauppiaista? Vai pidätänkö vain itselläni oikeuden toteuttaa sitä sisäistä paloani sitten tulevassa kodissa just niinkuin tahdon - tai siis vaimo tahtoo ;-) No, ajattelin tehdä putkivaraukset, niin hurjatkaan piuhavedot eivät jää näkyville...

Tulevasta ajasta voisin ehkä mainita anturavalut, jotka taasen siirtyivät. Nyt kun vielä painaa helatorstai päälle, ei taida ennen perjantaita tapahtua yhtään mitään. Itse en perjantaina olekaan paikalla, joten menee etätöiksi. Toisaalta tämä pieni viivästys on mun etu. Mitäs olen ollut hidas noissa sähkö- ja lvi suunnitelmissa (nokunsevanhavastaavaeisanonut-seliseli). Nyt on sitten aikaa työstää niitäkin. Voi pohtia yhtä jos toistakin läpivientiä ja sen paikkaa. Samalla saa urakoitsijalle sen pienoisen paineen aikataulun siirtymisestä, niin voin käyttää tätä myöhemmässä vaiheessa vipuvartena kunnon palvelulle. Nyt hän tavallaan syö liikkumavaransa ennakkoon. Täytyisi muutenkin istahtaa alas ja lyödä aikataulut lukkoon. Edelleen hän olisi nopein aloittaja kaikista tarjolla olleista, vaikka valut tulisi vasta viikon päästä. Tai vaikka kahden. Ja sitäpaitsi hänhän aloitti jo. Aikatauluja tarvitaan kuitenkin siksi, että kohta täytyisi tilata ontelolaatat, ikkunat, katto jne. Sitten tontti jää kyllä auttamatta pieneksi, jos noita täytyisi säilytellä tontilla, kun monttu odottelee anturavalua.

Huomenna olisi vapaapäivä ja tänään sai loputkin koivut kaatotuomion. Nyt onkin hankala päättää, pistänkö koivut pinoon huomenna käsipelillä vai hankinko moottoripelin viikonlopun reissulta. Panokset nimittäin niin sanotusti kovenee, eli koivut senkuin paksunevat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti