Tähtäimessä: 160-neliöinen valubetoniharkkotalo jyrkkään rinteeseen. Pääsisäänkäynti ylärinteestä, huoneita kuusi.

keskiviikko 11. elokuuta 2010

Missä on paniikkinappula?

Arki painaa päälle, ja meinaa tukehduttaa minut alleen. Ihan normaali töissäkäyminen (tarkoittaa kuuden herätyksiä), lasten- ja kodinhoito imee mehut tehokkaasti. Sitten pitäisi vielä olla päättämässä pintamateriaaleja ja sahaamassa styrokseja ja kantamassa kiviä ja... lista tuntuu loputtomalta. Jos vielä voisin, taitaisin viheltää pelin poikki. Kaikki tuntuu menneen liian kovalla vauhdilla eteenpäin, tai ainakaan minä en ole pysynyt siinä vauhdissa mukana. Olkoonkin, että joka homma on viivästynyt viikkoja meistä riippumattomista syistä. Minä haluaisin nyt kunnolla aikaa miettiä asiat loppuun ja sitten tehdä ne rauhassa. Tuntuu hurjalta ja hullulta, että vuosi sitten emme vielä ajatelleet rakentavamme taloa ikinä, ja nyt ollaan tässä vaiheessa. Toisessa vaakakupissa painaa tarve päästä muuttamaan pois tästä homeenhajuisesta vuokrakämpästä, jonka ympäristössä on viime viikkoina nähty ja kuultu liikaa väkivaltaa.

Ainainen väsymys ja kiire ovat johtaneet siihenkin, että parisuhde on melkolailla kuralla. "Toiset kaatuu, me ei milloinkaan" uskoin pitkään, mutta enää en ole ihan niin varma.
Kun kommunikointi on väsyneitä huokauksia ja kiukkuisia murahduksia, on vaikea pitää mielessä, että tämä ihminen tässä on rakas puolisoni, ja yhdessä ponnistelemme saadaksemme perheellemme ihanan kodin. Hirmu helposti sitä näkee ongelmat toisen syyksi ja erilaiset näkemykset henkilökohtaiseksi loukkaukseksi. Vähäinen yhteinen aikamme ei ole kovinkaan laadukasta, kun se on kulutettava vaikkapa hanakuvastojen parissa. Meistä molemmat on aika huonoja päättämään, niinpä päätökset jää aina viimetinkaan. Kiirepäätökset taas kiristävät pinnaa entisestään. En halua enää yhtään soittoa töihin tyyliin "Mihin kohtaan se ammeen hana laitetaan, pitää tietää NYT!" Minulle on tyypillistä tehdä kunnolla kaikki minkä teen, ja kaikenlainen hutaiseminen kammottaa. Haluaisin tutkia jokaisen asian perusteellisesti ennen päätöksentekoa, mutta sellaiseen ei nyt tässä elämässä ole mahdollisuutta. Joudun siis kaiken aikaa kamppailemaan myös itseäni vastaan, ja se on tosi kuluttavaa.

Lopetan vuodatuksen ja siirryn tekniseen osioon:
Kattopeltejä ei ole edelleenkään, toivottavasti ensi viikolla jo on. Ikkunoiden toimitus myöhästyi lisää, joten mies ihan itse päätti siirtää sitä enemmänkin. Valetaan siis lattiat ennen ikkunatoimitusta, ettei tarvitse suojailla ikkunoita niin huolellisesti.
Porakaivo on nyt tehty, muttei vielä varusteltu. Vesi nousee vain 8,5 metrin syvyyteen, eli emme hirveästi taida saada pumpattua sitä hyötykäyttöön. Onneksi sen varaan ei oltu mitään laskettukaan. Mitään naisen silmin merkittävää tontilla ei siis ole tapahtunut viime aikoina. Naapuritontilla sitten sitäkin enemmän: naapurin valmistalo tiputeltiin paikoilleen torstaina. Melkoinen shokki oli kotiintullessa nähdä mintunvihreä piparkakkumökki siinä, missä aamulla ei ollut kuin perustukset.

Kuvia ette saa edelleenkään, sillä ne ovat kaikki kankemiehen koneella. Ehkä hän sitten jossain vaiheessa ehtii ja jaksaa.

3 kommenttia:

  1. Me ei päästy edes alkusuunnittelusta ilman ongelmia. Se veikin sitten aikaa hieman tavanomaista enemmän, 10 vuotta ja arkkitehdin kanssa vielä vuosi siihen päälle...
    No, nyt ollaan ainakin siinä tilanteessa, että myös mies on hyväksynyt suunnitelmat ja todennut laajennuksen tarpeelliseksi. hieman helpompi lähtökohta kuin se, että toinen hannaisi koko ajan vastaan.

    Kauhulla odotan tuota normaalia rakentajan arkea, kello soi nyt jo kesälomalla kuudelta (koulun ovat alkaneet...), töiden alettua täytyy kai vääntäytyä jo ennen kuutta ylös. Iltaisinhan ei ehdi istuakaan ennen puoli seitsemää, sen jälkeen sitten rakennukselle?
    Minä olen ratkaissut homman niin, että kodinhoito jää minimin alle. Pesen pyykkit, tiskaan tiskit, ruokin perheen, siivoan vain kun on äärimmäinen pakko...

    Voimia itse kullekin!

    VastaaPoista
  2. Voi kun kuulostaa tutulta :). Yhteinen laatuaika on tosiaan kortilla. Meidän parisuhteen on varmaankin pelastanut se etten pääse raksalle puuhastelemaan ja kommentoimaan muiden puuhasteluja ja aikaansaannoksia. Se on ihan miehen harteilla ja minä yritän hoitaa kodin&lapset. Mutta voi sitä onnea kun talo saadaan valmiiksi ja joskus oikeasti voidaan jutella muistakin kuin hana/kaakeli/amme/lämmitysjärjestelmä/yms valinnoista :)

    Tsemppiä sinne!

    VastaaPoista
  3. Kiitos tsemppauksesta! On ihana kuulla, ettemme ole yksin tässä suossa. Vaikka tietenkin olisi parasta, ettei kenenkään tarvisi olla. Tänään oli taas erittäin haastava päivä raksalla, mies ei ehtinyt töihin ollenkaan. Onneksi minä sain tehdä omaa työtäni autuaan tietämättömänä.

    VastaaPoista