Tähtäimessä: 160-neliöinen valubetoniharkkotalo jyrkkään rinteeseen. Pääsisäänkäynti ylärinteestä, huoneita kuusi.

lauantai 1. tammikuuta 2011

Valkoista seinää ja ostosmatkailua

Tasoitemiehet ovat olleet töissä meidän lomaillessa, ja yläkerran seinät ja katot näyttävät jo valmiilta! Viimeistelyhionta puuttuu, samoin maalit ja tapetit. Tila hahmottuu kuitenkin aivan eri tavalla, kun vastassa on sileä valkoinen seinä - verrattuna harmaaharkkoiseen vankiselliseinään.
Valkoisuus tuo armotta esiin myös virheet. Niinpä huomasimme yhden makuuhuoneen kattovalaisimen sähköjen olevan aivan väärässä paikassa. Ilmeisesti on tullut mittavirhe, kun reikiä on tehty ontelolaattoihin kesällä, ennen väliseinien olemassaoloa. Harmittaa, että joudutaan tekemään purkkavirityksiä saadaksemme valaisimen keskelle huonetta. En kuitenkaan jaksa menettää yöuniani tuon takia, toivon vain ettei suurempia mokia enää ilmene.

Torstaina suuntasin rakkaan mieheni kanssa rautakauppaekskursiolle Tallinnaan. Olimme varanneet Espakista haaveilemamme vessanpöntön, ja mukaan tarttui toinenkin pönttö, allas ja allaskaappi. Kyseisessä kaupassa hämmensi ja ahdisti vartijoiden valtava määrä. Melkoista epäluuloa taisimme herättää kierrellessämme samaa kauppaa ympäri tuntikausia, mutta tuskin noita vartijoita meitä varten oli sinne hälyytetty.

Muutamaan muuhunkin rautakauppaan navigoimme varsin lumisen ja ruuhkaisen kaupungin katuja, mutta suuret löydöt jäivät tekemättä. Hinnat eivät olleet hurjasti Suomea halvempia ainakaan meidän katsomissamme tuotteissa. Yläkerran kylppäriin ostettiin suihku, se siinä.
Moni on maininnut tapettien olevan Tallinnassa paljon halvempia kuin Suomessa. Halpoja olivatkin, mutta moderniin suomalaistaloon sopivia malleja ei noin vain löytynytkään. Ehkä hienommissa sisustusliikkeissä olisi ollut, mutta niihin emme tällä kertaa ehtineet. Enkä ole varma, tuleeko sitä toista kertaa olemaankaan. Niin paljon helpompaa ja mukavampaa on asioida Suomessa suomeksi. Leikkisästi totesin, että matkamme suurin saavutus oli löytää poikaselle kauan kaivattu sormi-BMX, jollaiset ovat Suomessa loppuunmyytyjä. Oli kuitenkin kivaa matkustaa miehen kanssa kahden, vanhemmilleni suurkiitos lastenhoidosta!

Vihdoin saimme tilattua keittiöntapetit, joista olen haaveillut melkein vuoden. Keittiön välitilaan en ole löytänyt täydellisiä laattoja, joten ryhdyin miettimään välitilan maalaamista pesunkestävällä maalilla. Saapa nähdä, mihin lopulta päädymme. Haaveilen betonisesta työtasosta, mutta sekin asia on vielä aivan auki. Saattaapi olla, ettei sitä edes ehdi saamaan ennen muuttopäivää. Aika hurjaa, että se on jo niin lähellä. Täytynee tehdä suuri tyhjennysoperaatio ennen sitä, ettei tarvitse kaikkea roinaa taas kantaa uuteen kotiin.

1 kommentti:

  1. Terve!

    Laita vaan ihmeessä linkki vinkkilistaamme.

    t:Harri / Talo Täplä

    VastaaPoista