Tähtäimessä: 160-neliöinen valubetoniharkkotalo jyrkkään rinteeseen. Pääsisäänkäynti ylärinteestä, huoneita kuusi.

tiistai 15. helmikuuta 2011

Toivon ja epätoivon rajamailla

Ensiksi pahoittelut, en ole vieläkään ladannut blogiin niitä kuvia, jotka lupasin. Ja nehän olisivatkin jo ihan vanhoja, niin paljon on taas ehtinyt tapahtua.

Paljon on hiottu, maalattu ja tapetoitu. Yksikään huone ei ole vielä valmis, siitä on pitänyt huolen isommat ja pienemmät haasteet. Esikoisen huone on pisimmällä, vaan hupsista: kaikkien lastenhuoneiden oviaukot havaittiin kolme senttiä liian mataliksi. Kolme senttiä ei olekaan mikään pikkujuttu, kun kyseessä on vahvasti raudoitettu ja umpeen valettu 20-senttinen kantava väliseinä. Seuraava operaatio on siis askarrella vakio-ovista 3 cm matalampia. Kun ovi saadaan paikoilleen, voidaankin lätkiä parketit lattiaan. Tuo parketti on yksi ilonaiheistani, todella kaunista! Myös yläkerran kylppärin laattojen valinta tuntuu osuneen nappiin, näyttävät hyviltä seinässä. Keittiönkaapit saatiin paikoilleen viime viikolla, ja niihinkin olemme erittäin tyytyväisiä. Yksi lasiovi oli kuljetuksessa särkynyt, ja joitain pikkuosia vielä puuttuu, mutta eihän tässä vielä kiire olekaan. Tuntuu mahtavalta saada kauniita, valmiita pintoja edes paikka paikoin. Eilen totesin, että nyt jo vähän huvittaisi muuttaa. Näillä näkymin muuttopäivä on maaliskuun loppupuolella, reilu kuukausi on siis vielä aikaa viilailla.

Suurin epätoivon aiheuttaja projektissamme on jo pitkään ollut putkimiehet, jotka tulevat töihin, jos sattuu huvittamaan. Siltä tuo toiminta ainakin meidän silmin näyttää. Enkä keksi yhtä ainoata viemäriä tai putkilinjausta, joka olisi heti ensi yrittämällä mennyt kohdalleen. Kihisen kiukusta, vaan eipä auta enää tässä vaiheessa miehiä vaihtaa. Kun ensin korjaisivat kaikki virheensä, niin saisivatkin kadota elämästämme.
Toinen toivottomuutta lietsova asia on valaisinten valinta. Meillä on hieno valaistussuunnitelma, jossa on eritelty kodin kaikki valaisimet, helppoa. Tai siis olisi, jos takataskussa sattuisi olemaan se 16 000 euroa, jonka suunnitelman valaisimet maksavat. On aika vaikeaa löytää melkeinyhtäkivoja Bauhausista ja K-raudasta. Enkä tajua, olisiko paras vaihtoehto halogeeni, loisteputki, energiansäästölamppu vai ledit. Vai näitä kaikkia suloisesti sekaisin?

Valitettavasti yllämainitut murheet eivät ole elämässäni suurimpia tai edes päällimmäisiä. Jäin perjantaina työttömäksi, ja huoli on melkoinen. Nyt on aikaa rakentaa ja olla lasten kanssa, mutta hetkessä eläminen ei ole koskaan ollut vahvimpia puoliani. Mistä löydän uuden työpaikan, miten saamme lainan maksettua?

2 kommenttia:

 1. Valaistuksesta,
  laita s-postia osoitteeseen taloa piste rakentamassa ja-tähän-väliin-se-ät-merkki googlemail piste kom

  oltiin vähän samoissa ongelmissa valojen kanssa, mutta ratkaisu löytyi.

  VastaaPoista
 2. Kyllähän teillä alkaa olla jo hyvässä mallissa, kun parketin laittoa voi suunnitella!

  Valaistuksen suunnittelu on kyllä aika epätoivoista täällä päässä - minä kun tykkään hehkulampuista :-( Ledit ovat minulle hirvitys, halogeeneja en tahdo ja loistelamput ovat ihan yhtä lailla ongelmajätettä... Kyllä on ollut lobbarit kunnolla liikkeellä, kun hehkulamppukieltoa suunniteltiin. Mutta kaippa jossain vaiheessa selkiytyy, mitä haluaa ja miten sen haluamansa toteuttaa.

  Asioilla on taipumusta järjestyä, tavalla tai toisella. Ei aina sillä tavalla, mikä itsestä tuntuisi mukavimmalta.

  VastaaPoista