Tähtäimessä: 160-neliöinen valubetoniharkkotalo jyrkkään rinteeseen. Pääsisäänkäynti ylärinteestä, huoneita kuusi.

perjantai 23. heinäkuuta 2010

Kuusi katolla.


Aamupäivästä menn pikkukanken kanssa tontille katsomaan autotallin kattotuolien kanssa tullutta ongelmaa ihan vaan kahta kättä heittäen. Oli ukot ilmeisesti arvanneet että näin siinä tulee käymään, koska kuusikranssi löytyi metsästä heti kun tontille olin päässyt. No, eikun kotiin ja harjakaistarjoiluja keksimään. Parissa tunnissa olin saanut lahjaoluet viilennettyä, kahvit keitettyä ja pullat haettua, otin vielä jäätelötkin. Kranssi jäi kuitenkin hakematta, pikkukanke kun ei malttanut odotella. Pitää illalla hakea pois, se kun on kuulemma mulle häpeäksi, kun naapurit luulee, ettei harjakaisia ole ollut. Naapurit tosin vain kysyivät, että onko joku kuollut ku kranssi on katolla. Eli ei liene Suomessa kovin tunnettu perinne!

6 kommenttia:

  1. Kovasti täällä lapis ihmetellään onko kuusi vielä katolla, kun ei mitään uutta ole kankemies lähetelly.

    VastaaPoista
  2. Kuusi on kellistetty autokatoksen lattiaan. Se tapahtui heti saman päivän iltana. Lappi voi siis huokaista ja lopettaa ihmettelyn! Kiitoksia kuitenkin muistutuksesta, näitä selvästi tarvitaan.

    VastaaPoista
  3. hei, tiedätkö mistä päin tämä kranssiperinne on tullut ja mitä se tarkoittaa?

    VastaaPoista
  4. En tiedä mistä on tullut mutta kyllä se näyttää ainakin joissain talopakettien ohjeissa tulevan mukana. Tarkoitus on saada harjakaiset (jonkinmoiset syömingit), en tiedä on kranssilla mitään eroa tutumpaan kuusen tai harjan naulaamiseen katolle. Olihan tuo kranssi toki hienompi.

    VastaaPoista
  5. Missäpäin Suomea on tapana laittaa kuusi tai harja katolle? Siis harjannostajaisten yhteydessäkö tätäkin tehdään?

    VastaaPoista
  6. kai se on vanha (ja poistuva) tapa. En tiedä sen tarkemmin. Oisko tää tullut etelästä, Virossa ainakin on vielä nykyisinkin enemmän sääntö kuin poikkeus.

    VastaaPoista