Tähtäimessä: 160-neliöinen valubetoniharkkotalo jyrkkään rinteeseen. Pääsisäänkäynti ylärinteestä, huoneita kuusi.

sunnuntai 22. elokuuta 2010

Konesaumakatto - suosittelen!



Nyt on ensimmäinen "valmis" pinta paikallaan. Eihän tuo nyt lopullinen ole, tai ei ainakaan pitäisi olla, koska suunnitelmissa on maalata katto tummanharmaaksi myöhemmin. Milloin sen aika on, ei ole vielä varmaan. Muutaman vuoden katon pitää antaa olla, mutta takarajaa ei ole. Periaatteessa paranee vain vanhetessaan. 
 
Konesaumakatto on yksi niistä työvaiheista (ilmeisen harvoista ehkä?) joita voin muistella tyytyväisenä vielä vuosienkin päästä. En nyt ainakaan keksi mitään mistä valittaisin. Puheluihin vastattiin aina, neuvoja sain enemmän kuin osasin odottaa, jne. Kertakaikkiaan ammattimainen asenne niin asiakaspalvelussa kuin työssä itse katolla. Työn teki JP-Peltityö Oy Nummelasta. Aivan ehdottomat suosittelut annan heidän työstään.

Muuten on alakertaan väännettyä vesijohtoa, sähköjohtoa ja lattialämmitysputkea. Siellä viimeistä lenkkiä vaille on valmista valettavaksi ja valu on tulossa tiistaina. Yläkertaan on laitettu tuulenohjaimet ja pystystyroksit kattoon. Seuraavaksi sinne laitetaan höyrynsulkumuovi. Sitten olisi tarkoitus levitellä styroksit ja ottaa putkimiehet ja sähkömiehet tekemään valun alle tulevat hommansa valmiiksi. Ehkä jo loppuviikosta saadaan valu myös yläkertaan. Hyvä olisi saada, koska Skaalan asennusporukka ei saanut viestitettyä tehtaalle, että en halua ikkunoita vielä ennen valuja. Ikkunat ilmestyivät pihaan, ja nyt on pieni pelko siitä miten ne siinä säilyvät. Sadevedeltä ne onneksi on suojattu, mutta jos kova sade tulee, roiskuu kadulta vesi pakettien alle eikä siellä muoveja ole.

Parvekkeen rakennetta hiukan muutettiin viime metreillä, josta seurauksena teräksiä jäi hiukan yli. Olisihan niitä muutenkin vähän jäänyt, koska jouduin ostamaan ne täysinä 12m tai 6m kankina. Eli jos jollain on tarvetta seuraaville profiiliputkille, ota yhteyttä! 140x140x5 12m + 279cm + 71cm, 150x100x5 474cm, 100x100x4 430cm ja 100x80x4 238cm

3 kommenttia:

  1. Vautsi, näyttää jo ihan talolta. Ehkä ei aivan vielä asumiskelpoiselta, mutta talolta kuiteski. :)

    VastaaPoista
  2. Joo, tuo katto muutti ilmettä aika paljon. Siihen asti tuntuikin pitkään, että mikään ei edisty. Tuntuu muuten hassulta, kun niin pitkään meidän talo oli ainut koko kadulla, mutta nyt sinne kasvaa "sieniä sateella", kun naapureiden talopaketit tipahtelevat paikoilleen yksi toisensa jälkeen. Saa nähdä olemmeko me lopulta viimeiset, jotka pääsevät muuttamaan.

    VastaaPoista
  3. Hieno, kalliolle rakennettu talo tulossa. Nyt vaan täytyy katsella hetken aikaa mielikuvissa, valmista kylppäriä, keittiötä, takkaa ym. Puoli vuotta sinne tai tänne, jos tulos on hyvä. Joskus se odotus muuttuu muuttolaatikoitten pakkaamisriemuksi:)

    VastaaPoista