Tähtäimessä: 160-neliöinen valubetoniharkkotalo jyrkkään rinteeseen. Pääsisäänkäynti ylärinteestä, huoneita kuusi.

maanantai 1. marraskuuta 2010

Lattiat kastuu

Hei taasen. Tässä on mennyt aika enemmän ja vähemmän ongelmien selvittelyssä ja tuossa jossain vaiheessa kun tekijäportaalle piti antaa lopputili ja pistää avain piiloon, olis ollut keskeneräinen kivitalo HALVALLA myynnissä. Onneksi kukaan ei tullut ostamaan, nyt jo harmittais.

Tänään tuli taas semmoinen harvinainen positiivinen kokemus rakentamisesta, kun äärimmäisen hyvin palveleva keittiötoimittajamme Askiston Kaluste näytti taas esimerkkiä. Aiemmin oltiin puhuttu että pitäis viimeiset detaljit keskustella loppuun ennen tilausta ja kun meille ei oikein mikään aika käynyt niin heillepä kävi. Sieltä Ilkka tuli n. 4v poikansa kanssa raksalle ja saatiin hommat sovittua. Minä, eteläpohojalaaslähtöinen äärikonservatiivi-tinkijä, en edes halunnut tinkiä hinnasta. En olisi pystynyt vaikka haluaisinkin. Oikeastaan voisin maksaa kaikki muutkin laskuni hänen tililleen. Ihan vaan siksi, että hän saisi mahdollisesti korkotuloja itselleen sekä siksi että mies on luotettava kuin Makitan poravasara. Varmasti maksaisi kaikki laskuni. Jos kauppias, siis määritelmän mukaan henkilö joka elää ja elättää perheensä sillä että myy toisille tuotteitaan, sanoo että "tuo teidän kannattaa ostaa paikasta tai , saatte paljon halvemmalla. Se kannattaa sit tehdä näin ja näin ja sitten huomioikaa että ", niin en minä voi tingata hinnasta. Tuli enemmänkin mieleen tätini kommentti miehestään ku lehtimyyjä ilmestyy ovelle. Mies kuulemma sanoo suunnilleen: "no kyllä minä nyt ainakin sen verran maksan!".

Toinen positiivinen asia on se, että löytyi yks katastrofin paikka! Huomatkaa, olen saanut taas sen verran elämästä ja rakentamisesta kiinni, että löydetyt ongelmat ovat taas iloinen asia. Eipä sitten lopputuotteessa ole niin paljon virheitä, kun osa löydetään jo matkan varrella. Katastrofi kuulemma odottaa ensimmäisillä helteillä. Meille kun tulee maakylmällä viilennys tuloilmaan, niin tuloilmakanavat pitäis tietty suojata kondenssia vastaan. No, nyt puhallusvilloissa tuloilmakanavat kulkevat vain 50mm foliovillan alla, EIKÄ foliosaumoja ole teipattu. Jos/kun viilennys sitten helteellä kytkeytyy päälle, siellä rupee kosteus tiivistymään putken ulkopintaan ja kohta onkin koko yläpohja kosteana. Vielä ei ole ihan selvillä miten asia korjataan, lähteekö putkimies sukellusvarusteissa puhallusvillojen sekaan korjailemaan putkien eristystä vai hankitaanko erillinen jäähdytysyksikkö kattoon. Tai siis hankkiiko putkimies, minä en sitä maksa. Olen kyllä ihan varmasti riittävällä tarkkuudella ilmoittanut että viilennys on tulossa. Ja onhan hän ihan itse hankkinut IV-koneenkin jossa tuo viilennys on.

Tämänkertainen otsikko tulee siitä, että nythän pitäis olla lattialaatan kuivatus loppumetreillä. No eipä kuitenkaan ole, koska erinäisistä syistä johtuen lämpöjä ei ole vielä voitu kytkeä päälle. Eristys kun kuitenkin on tehty ja sisällä kosteus on melkoinen, niin jonnekinhan sen on mentävä. Sepä sit menee siihen yhteen puuttuvaan ikkunaan, tai sen paikalla olevaan muoviin ja tiivistyy siinä. Sit se valuu kätsysti muovia pitkin alas ja tippuu siinä keittiön lattialle. Skaala saa meidän projektista äärimmäisen heikot pisteet. Kaksi kuukautta saadaan täyteen siinä, että Skaala saa toimitettua ehjän ikkunan rikkinäisen tilalle. Lupasivat lähettää ikkunan tällä viikolla, ja ensiviikon tiistaina tulevat asentamaan. En tajua mikä siinä voi niin kauan kestää!

Tulevista hiukan. Huomenna tiistaina tulee sähkömiehet kaapeloimaan vähintäänkin yläkerran. Ainiin, siitä tulikin mieleen miksi tuota Askiston Kalustetta vertasin Makitan poravasaraan. Hyvää työtä tehneet Terawattin sähköasentajat on tehneet yhden mokan, keittiön kaikki pistorasiat oli n. 10cm liian alhaalla. Eli kaappien päälle tuleva pistoke jäi kaappiin, pakastimen ja jääkaapin pistorasia koneiden taakse ja mikron pistorasia myös mikron taakse. Suurensin sitten hiukan rasian paikkoja. Nyt olen betonin palasissa niin että voin tehdä kivipestyjä pipoja kunhan hiukan hieron pipoa päätäni vasten. Oli oikein nautinnollista puuhaa. Pidän siitä, että seinää muokataan järeällä poravasaralla eikä mattoveitsellä. Toivottavasti kohta saadaan lämpökin päälle. On sitä nyt jonkin aikaa jo odotettukin. Tosin tuo yks ikkuna hiukan harmittaa, mutta ei voi mitään. Pakko saada laatta lämpimämmäksi ja sisälle tasoittamiselle suotuisat olosuhteet.

5 kommenttia:

  1. Hienoa, että jotain hyvääkin löytyy!

    Joo'o, kyllä olisi ninpaljo helpompaa, jos asiat menisivat aina kerralla oikein. Tai jos edes joku tunnustaisi tehneensä mokan, eikä juoksisi karkuun tai syyttäisi muita.

    Olipa hyvä, että mainitsit Makitan. Itse olen koko ajan paniikissa, että entäs jos teemme (eikun jos JOKU MUU tekee mokan) raksalla, niin mitäs sitten. No voinhan sen aina purkaa ja korjata, jos ei muuten niin poravasaralla.

    VastaaPoista
  2. Makita pääsi jälleen töihin, alakerran lämmitysputket kun täytettiin niin löytyi yksi vuoto. Oli mennyt putki rikki kun ammeen suihkun putkia täytyi hiukan siirtää että ne olisi seinän kohdalla. Nyt siis pitäis saada putkea paljaaksi n. 15cm seinän molemmin puolin että se saadaan korjatuksi. Ikävähkö "ylimääräinen" työ, mutta tehtävä sekin on.

    Yksi niistä hienoista asioista olet ehdottomasti sinä Sahrami! On oikein ilahduttavaa, että jaksat olla mukana projektissamme, vaikka blogi onkin viimeaikoina ollut ihan luvattoman hiljainen. Toivottavasti jaksan vastavuoroisesti olla mukana teidän hankkeessa viimeistään nyt ku se on alkanut montusta nousemaan. Vaikka ei uskoisi, säännölliset vierailijat ja varsinkin kommentoijat on suuri voimavara. Ikäänkuin ystävällinen vastaavamestari joka on aina läsnä kun tarttee jotain sydämestään purkaa!

    Kiitos!

    VastaaPoista
  3. Tiedän, että blogin seuraajia on useampia. Ja kovasti viestejä odotellaan. Kovasti vain ollaan hiljaisia tukijoita. Ehkäpä muistavat muutkin hiljaisuudessa teidän projektia sitäkin enemmän. Iloitsen myös sahramin kommenteista. Ovat kovasti asiantuntevia ja tukea antavia. Jatka vain, kun sen hyvin osaat.
    Voimia siihen kaikkeen mitä rakentamisvaihe tuo tullessaan. Aivan valtavan harmillista se vuoto. Varmaan rappari parhaansa teki.
    T: Maalaiset

    VastaaPoista
  4. Toki tiedän että täällä vierailee muitakin. Eilen on käynyt näköjään 65 eri vierailijaa. Harvat siis jättävät jälkensä kommentin muodossa.

    Ja kaikki ajatukset lämmittävät, kiitoksia niistäkin :)

    VastaaPoista
  5. Nyt vain kaikki kirjoittelemaan....

    VastaaPoista