Tähtäimessä: 160-neliöinen valubetoniharkkotalo jyrkkään rinteeseen. Pääsisäänkäynti ylärinteestä, huoneita kuusi.

perjantai 30. huhtikuuta 2010

Takaisku! Ratkaisuna haravaa katolle.

Selvittelin tässä alustavasti kaapeli-tv:n hankkimista. Soitin heti aluksi DNA asiakaspalveluun selvittääkseni saatavuuden ja hinnan. No ensin kuului vain pitkään hiiren rullan rapsutusta, asiakaspalvelija kun selvästi etsi jotain. Noin puolen minuutin hiljaisuuden jälkeen tuli ensimmäinen takaisku ja hän sitten kysyikin, että "missäs päin tämmöinen kunta taas onkaan". Annoin speksit ja löytyihän se lopulta.

Seuraava takaisku odotteli heti kulman takana. Tää ei kuulemma ole DNA:n aluetta eikä tänne moista palvelua saa. Jouduin kertomaan tarinaa historiastani, kun asustelin tuossa puolen kilometrin päässä ja kattelin noin 7 vuotta DNA kaapelitelkkaria. Myös 110Mbit/s kaapelimodeemiliittymä toimi hienosti, että kyllä nyt ainakin jotain DNA toimintaa täälläkin on.

No sit taas hiiri rullaili hetken aikaa, rapina oli hirmuinen. Lopputuloksena sain kolmannen takaiskun. Odottamani n. 500€ liittymismaksun asemasta kuulin että kaapelitelkkarin liittyminen maksaa 190€ mutta sitä ennen tarvitaan kiinteistökaapeli, jonka maksu on 1875€! Eli taitaa ainoaksi vaihtoehdoksi jäädä kaapelitelkkarin unohtaminen. Jos blogiimme joskus ilmestyy "emme suosittele" palsta, pääsee DNA ensimmäisen takaiskun antajana arvoiselleen paikalle kyseisellä listalla. Sen sijaan nykyinen TV ratkaisuni pääsee sinne toiselle listalle: Elisa Viihde takaa kaapelitelkkarin edut ADSL-yhteyden yli. Ainoaksi ongelmaksi jää ADSL:n hitaus, mutta onhan maailmassa aikaa odotella. Eikä se HD kuva nyt NIIN hieno ole!

Rakentamiseen liittyen voisin mainita että anturatassut käyn noutamassa maanantaina. Noutamassa siksi, että toimitettuna ne olisivat saapuneet yli viikon myöhemmin. Vaikka viikko nyt ei tunnukaan pitkältä ajalta, voi se loppupäässä olla jo kamalan pitkä.

2 kommenttia:

  1. Kiinteistökaapelin hankkiminen ei ole takaisku. Omastamielestäni ihan oleellinen siinä missä sähkö ja vesi sopimukset? Muistaakseni muillakin operaattoreilla on hintansa kaapeleille ja muistaakseni dna:n kaapeli on erittäin kilpailukykyinen verrattuna muitten operaattoreitten hintoihin. Tämän joskus itsekkin joutunut hankkimaan.

    VastaaPoista
  2. Juu tämä on hiukka jäänyt päivittämättä. Melkoisen taistelun jälkeen (DNA asiakaspalvelu ei tunnistanut tätä omaksi alueekseen) taloon on nyt vedetty DNA kaapeli-TV. Muutenhan tämä todella on Elisan kiinteistökaapelialuetta, mutta koska Elisalla on täällä vain kuparikaapeli (käytännössä tällä hetkellä yleisessä tarjonnassa siis lankapuhelin ja ADSL), ei tarjonta minua miellyttänyt. En tarvitse kumpaakaan, tarvitsen kaapelilta vain nopean nettiyhteyden ja siihen DNA kaapeli hyvin tarjoaa vaihtoehdon. Niinpä Elisan kaapeli roikkuu kytkemättömänä ja DNA kaapeli on vedetty sisään.

    DNA vedätti siis pienen katumme matkalta uutta koaksiaalia ja nyt odottelen että saavat laitteet kaapelin päihin ja yhteys aukeaa. TV signaali siinä samassa on toki myös suuri plussa. Niin ja olihan tuo monta sataa euroa halvempikin kuin Elisan tarjoama kupari. Jos Elisalla olisi ollut tarjottavana kuitu, olisi päätös ollut ehkä toinen.

    VastaaPoista