Tähtäimessä: 160-neliöinen valubetoniharkkotalo jyrkkään rinteeseen. Pääsisäänkäynti ylärinteestä, huoneita kuusi.

torstai 24. kesäkuuta 2010

Juhannusta - tukimuurilla tai ilman

Tässä onkin ollut hiljaista, tai siis blogissa on ollut. Raksalla tapahtuu. Ontelokentän valun jälkeen ollaan jo nostettu 120cm kakkoskerrostakin. Putkimies kaivoi alakerran viemärit paikalleen, ja appiukko hyökkäsi kantokasan kimppuun. Myön pienimuotoinen kotouttaminen piti suorittaa, kun naapuri aloittaa maanrakennustyöt. Eli appiukko kantoi helteessä kamoja siltä puolelta meille, samalla kun minä kaivoin nenää ilmastoidussa konttorissa. Kiitos appiukolle!

Runkoporukka kun on virolainen, niin he lähtivät viettämään omaa juhannustaan jo viimeviikon lopussa. Saivat sitten vähän pidemmän loman tähän kohtaan. Meidän juhannusta alustetaan juuri ystävien kutsumana heidän mökillään, joten juhannusjuhlat alkaa tässä vaiheessa tasoittua noihin ostokankemiehiin verrattuna. Varsinkin, kun he palaavat työmaalle ilmeisesti jo perjantaina. Viron juhannus on siis kiinteänä tietyssä päivässä edelleen, vaikka suomalaisen työläisen selkänahasta revitäänkin sen verran että juhannus on aina lauantaisin.

Kattotuolit on ilmoitettu saapuvaksi viikolla 27. Konesaumakatto alkaa nousta siitä ehkä viikon päästä. Ikkunat tulee näillä näkymin viikolla 28-29. Eli kaikenkaikkiaan voisi sanoa että kyllä tämä tästä!

Viimepäivien tiukat ajatusväännöt on käyty ajoluiskan pengerryksen kanssa. Haasteena on n. 2m korkeusero 2m matkalla. Eli naapurin rajaan on 2m matkaa ja siitä maan pitäis olla 2m korkeammalla. Ollako korkea (ja vahva!?) tukimuuri, vai mitä? Valumuotilla vai muurikivellä? Ei vaan tajuu, on jotenkin tuo 3D hahmotus niin heikkoa tässä vaiheessa pihasuunnittelua. Onneksi naapurin kanssa aiheesta tuli juteltua, hän mieluummin ottaa omalle puolelleen pengerrystä loivana, kuin että kasataan maanrakentajan ehdottamat isot luonnonkivet penkereeksi. Ei ehkä mikään silmälle mieluisin ratkaisu semmoinen... Täytyy luonnostella ongelma paperille ja toimittaa rakennesuunnittelijalle, niin saa tarvittavan muurin speksit.

Toinen haaste on ollut unidrain-lattiakaivot. LVI-suunnittelija ei ollut semmoisista kuullutkaan. Nyt olenkin haalinut tietoa sieltä ja täältä ja yrittänyt itse keksiä mihin kohtaan niitä pitäisi lätkiä. Oven eteen ilmeisesti ei voi, koska se pelti nousee 5,6cm seinälle. Tulis hiukka korkea kynnys... Täytyy siis pohtia kurasyöppöä, vai mikä lie sen nimi nyt onkaan. Vai onko jollakulla ideoita oven eteen sijoitettavaan lattiakaivoon, jolla vois toteuttaa kohtuulliset kaadot isolla lattialaatalla? Eli toisinsanoen, kaivon muodon pitäis olla pitkä ja kapea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti