Tähtäimessä: 160-neliöinen valubetoniharkkotalo jyrkkään rinteeseen. Pääsisäänkäynti ylärinteestä, huoneita kuusi.

tiistai 1. kesäkuuta 2010

Pikkukanke puuhaa



Otin pikkukanken kuvaan ihan vaan mittakaavan vuoksi. Seinät on taas valukorkeudessa, odottelee huomista klo 07:00 alkavaa valua. Sit on valu torstaina ja vielä perjantainakn. Maanantaina tuleekin sit ontelolaatat ja portaat. Eli nytte on tapahtunut paljon pienessä ajassa. Viimeiset harkot saapuu sitten 14. päivä maanantaina.

Kuten kuvasta näkyy, on tontille saatu telineet. Sain yhden tarjouksen telineistä, joka ois kustantanut noin 6500 euroa kahdelta kuukaudelta (95e/pvä + rahti 620e + hulluja hintoja "lisätöistä" tyyliin 500e/alkava odotustunti). Eli siis ajalta, jonka urakoitsija sanoi olevan telinetarpeen. En sitten tarttunut tuohon tarjoukseen. Seuraavaksi tulikin urakoitsijan laariin jälleen lisäpisteitä roimasti, kun hän sanoi tarjouksen myös olleen kallis. Hän lupasi hankkia telineet. Ja siis hankkikin. Koko taloon riittävät telineet, niin harkkotöihin kuin tuleviin sisätöihinkin. Hintaa tuli 1000e/kk, sisältäen rahdin Virosta. Lienee näitä virolaisurakoitsijan mukana tulevia etuja, hänellä kun tuntuu olevan Virossakin todella hyvät suhteet rakennusalan liikkeisiin. Muutenkin hänen otteissaan on järkeä tehdä valikoidut asiat toisin kuin Suomessa yleisesti urakoitsijat tekee. Se tarkoittaa suoraa säästöä minulle.

2 kommenttia:

  1. Aika miehekkäältähän tuo jo näyttää, kun alkaa olemaan kunnolla seinää pystyssä. Ei helpota talokuumetta (sillä rintamalla ei uutta kerrottavaa). Grillijuhlia odotellessa, tossahan olis jo takapihalla tilaa kaasugrillille?

    VastaaPoista
  2. jaa oisko hirmuinen tarve grillipileille? Voin mä tuohon takapihalle sähkögrillin kantaa tai jos sieltä ajelette tänne, niin vois vaikkapa makkarat käräyttää ihan itse kaadetulla koivunuotiolla (tai sitten jämälautanotskilla). Kaasulla tulee muurinpohjalettuja, grilliä en kaasumallisena ole hankkinut. Enkä näillä näkymin ees hanki, sähkö kun on paljon kätevämpi ja puu/hiili paljon aidompi.

    VastaaPoista