Tähtäimessä: 160-neliöinen valubetoniharkkotalo jyrkkään rinteeseen. Pääsisäänkäynti ylärinteestä, huoneita kuusi.

lauantai 12. kesäkuuta 2010

Märkää ja metallia

Niin, ensin siis noista portaista sen verran, että kyllä ne tontille tuli. Noin tunnin myöhässä, mutta kun melko nopeasti totesimme ettei niitä heti lähdetä kiinnittämään, niin siksi odottelemme niiden asentamista vielä. Onteloista puuttuneiden tarvittavien vahvistusten vuoksi ei portaille saatu nopeasti tehtyä kiinnitystä, niin päätimme siirtää homman kauemmas. Todennäköisesti portaat kiinnitetään maanantaina, jolloin ne voidaan valaa paikalleen iltapäivällä kun ontelojuotosvalu saapuu.

Nyt on siis ulospäin tapahtunut melko vähän. Onteloiden rengasraudoitusta ja valumuotteja erilaisiin paikkoihin on tehty. Rakentamiseen sopivat kelit hiukan heikkenivät, alkoi tuulla ja sataa. Siinä metallitelineet näyttivät sitten sen huonomman puolensa. Urakoitsijan yks työntekijä seisoi metallitelineillä vesisateessa ja kun kaveri ojensi porakonetta, niin sitten jysähti. Sähköisku, mutta onneksi kuitenkin sen verran pieni ettei mitään isompaa sattunut. Kyllä hän tänään vähän valitteli että ihan kaikki ei vielä ole paikallaan kun sen verran käteen vielä sattuu. Ainekset kyllä oli siihenkin, että viisi lastaan olisivat turhaan odotelleet isää kotiin. Onneksi nojaili telineeseen siten, että sähkö meni vain käden kautta. Jos olisi mennyt kädestä toiseen, niin ehkä työkamujensa elvytystaidot olisivat joutuneet koetukseen.

2 kommenttia:

  1. Kannattaisi käyttää sairaalassa sydänkäyrällä, pienestäkin sähkisukusta kun voi seurata rytmihäiriöitä. (tai seurantaa pitäisi olla noin vuorokauden verran).
    Ihan työn puolesta kommentoin...

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia kommentista. Täytyy käydä asia huomenna urakoitsijan kanssa läpi. Hänen kanssaan meillä kuitenkin on toimivin yhteinen kieli.

    VastaaPoista