Tähtäimessä: 160-neliöinen valubetoniharkkotalo jyrkkään rinteeseen. Pääsisäänkäynti ylärinteestä, huoneita kuusi.

perjantai 11. kesäkuuta 2010

Sisustuspohdintoja

Portaita saamme edelleenki odottaa, eikä raksalla ole nyt tapahtunut muutenkaan mitään kovin näkyvää. Ahkerien urakoitsijoiden lisäksi siellä on kuitenkin häärinyt tällä viikolla appiukko, kiitos vaan.

Tänään olen koittanut kovasti paneutua sisustusmateriaaleihin. Nyt kun saisi parketin valinnan virallistettua, niin voisi siirtyä laattoihin ja tarkistaa keittiönkin värin. Parketissa on edelleen ykkössijalla se aiemmin linkittämäni Timberwisen Clay-värinen tammilautaparketti. Tosin ajattelimme siirtyä astetta oksaisempaan rusticiin tai vielä kirjavampaan vintage-laatuun. Kährsin Heritage-malliston Plantagenet http//www.kahrs.com/_layouts/productimages/151L85EKFG_int_large.jpg on vielä aavistuksen hienompi, mutta emme ole valmiita maksamaan kaksinkertaista hintaa siitä, että oksankohdat on huonosti kitattu. Kyseinen parketti on siis todella krouvi ja maksaa yli 100 € neliöltä.

Kävin paikallisessa laattaliikkeessä ideoita hakemassa. Totesin suurimman osan laatoista ihan kamaliksi, mutta oli siellä helmiäkin seassa. Erityisesti ihastuin mosaiikkilaattoihin, jotka olivat kirkasta, värillistä lasia. Sellaisia voisin haluta keittiönseinän piristykseksi. Suuret seinäpinnat olen ajatellut pitää valkoisina niin keittiössä kuin kylppäreissäkin, mutta valkoisiakin laattoja on hurjat valikoimat. Pakko kai vain valita halvin, joka näyttää kivalta. Minulle tuottaa suurta tuskaa se, että näen ihania asioita, ja sitten onkin tyydyttävä tavallisen tylsään rahan takia. Esimerkiksi kylppärijutuista olin autuaan pihalla ennen tähän projektiin ryhtymistä, ja muka valmis halpoihin perusratkaisuihin. Nyt kun on ollut pakko tutkia valikoimia, olenkin löytänyt monta "pakko saada"-asiaa: yksi näistä on seinä-wc ja toinen Unidrain-lattiakaivo. Ensimmäinen siksi, että seinälle kiinnitettävässä wc-istuimessa on huomattavasti vähemmän siivottavaa pintaa ja toinen siksi, että isot lattialaatat on paljon hienompia ja helpommin siivottavia kuin pienet. Ja isoja laattojahan ei voi laittaa lattiaan, jos lattiakaivo on perinteinen. Vessanpöntöistä tämänhetkinen suosikkini on Hatrian Daytime: http://www.hatria.com/en/hatria/articles/daytime-wall-hung-wc-seat-cover?aid=231&cid=89&clid=3 Sen muoto on mukavan mutkaton ja moderni. Inhoan siivoamista, etenkin vessan siivoamista. Eikö se olekin hyväksyttävä syy panostaa näihin asioihin? ...Ainakin, jos voitan huomenna lotossa. (En ole edes lotonnut!)

Ainiin, voisin linkittää vielä ulko-oven, jonka valitsimme: http://www.skaala.fi/images/big/uo_115_sia7mvY6e.jpg
Väri tosin on vaaleampi harmaa (RR22) ja ikkunat kirkasta lasia. Minusta tuo pitkä vedin on hurjan hieno, toivottavasti ei osoittaudu hankalaksi.

Haussa on vielä puinen (tai puulla pinnoitettu) vaakauritettu varastonovi. Kaikki varastonovet tuntuvat olevan pystylaudoitettuja, mutta sellainen ei meidän vaakarimaseinään istu millään! Jos tiedät, mistä sellaisen saisi kohtuullisin kustannuksin, niin ilmoita ihmeessä.

Ainiin, jos jollakulla on kokemusta betonielementtiportaiden päällystämisestä, niin vinkkejä otetaan mielellään vastaan.

1 kommentti:

  1. Aivan ihana toi ulko-ovi!! Pakko sanoa =) Ja niin, toi wc-istuinkin on tosi siisti ja ihanan käytännöllistä mietintää, että haluaisi vähemmän siivottavaa.. Sellaisia ratkaisuja, joko tuossa tai muualla, arvostaa varmasti myöhemmin, jos jotkut asiat ovat helpompia ja nopeampia.. Mutta rahahan on aina suurin este, sen huomasin itsekin kun sain "vapaat" kädet sisustaa nykyisen asuntoni.. Vaikka no, kyllä sitä melko lailla saa silti juuri sitä mitä haluaa, kun vain suunnittelee =) Iso homma teillä!!

    VastaaPoista