Tähtäimessä: 160-neliöinen valubetoniharkkotalo jyrkkään rinteeseen. Pääsisäänkäynti ylärinteestä, huoneita kuusi.

sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Hölmöläisten hommia?

Viikonloppu on kulunut kaatosateessa rakenteita letkulla kastellen. Hieman hullulta tuntuu, mutta niin se vain on tehtävä, jottei betoni kuivu liian nopeasti ja halkeile.

Tällä hetkellä minusta tuntuu, että kovin harva asia tässä projektissa on mennyt ihan putkeen. Harmittaa ja kiukuttaa, että meidän pitää neuvoa ammattilaisia tekemään työnsä oikein. Sinisilmäisenä kuvittelin itsestäänselvyydeksi, että jokainen haluaa tehdä työnsä hyvin. Ehkä talonrakennus on aina yhtä takkuista ja kenties pikkuvirheitä sattuu kaikenaikaa muillakin raksoilla, mutta perfektionistin voimille tämä ottaa. Onneksi minulla on reipas ja viisas kankemies, joka ei katso vikoja läpi sormien, vaan puuttuu asioihin! Ahdistaa ajatellakaan, että talo olisi hyvinkin voinut sortua, jos raudoitus olisi jätetty sellaiseksi, kuin se urakoitsijan jäljiltä oli.

Rakentamisen oppitunti numero yksi oli siis aiheesta älä luota kehenkään. Tai itseensä (ja mieheensä!) tässä on pakko hiven uskoa, mutta kokonaisuuden annan Jumalan käsiin. Antakoon Hän meille viisautta huomata ne virheet, joihin oikeasti on puututtava ja kärsivällisyyttä kestää ne pienemmät kämmit.

Eilen kävimme ihan pikaisesti Starkissa kurkkaamassa näytettä lattiasta, joka netissä näytti hienolta: Timberwisen tammilautaparketti värinä clay. Livenä tuo lattia ei harmikseni ollut yhtä hieno. Harmaata väriä oli lähinnä vain urissa (pinta kun on harjattu), joten lopputulos on melko kirjava. Täydellisen lattian metsästys jatkuu siis yhä. Tarkoitus olisi laittaa jonkin sortin puulattia yläkertaan, eli olohuoneeseen, keittiöön, vanhempien makuuhuoneeseen ja työ/vierashuoneeseen. Tuulikaappiin ja kylppäriin ajattelin samaa laattaa, jota tulisi myös alakerran kodinhoitohuoneeseen, käytävään ja kylppäriin. Laattaa ei siis ole valittu vielä, se on tarkoitus valita parkettiin sopivaksi. Lastenhuoneiden lattiamateriaali on myös ihan avoin vielä. Ehkä se tulee samasta parketista, ehkä ei. Sekin pitäisi päättää, miten päällystämme betoniset elementtiportaat. Minun villi ideani oli, että porrasaskelmat olisivat samaa puuta kuin yläkerran lattiat ja askelmien välit olisi laatoitettu samalla laatalla kuin alakerran aula, johon portaat laskevat. En vain tiedä, miten vaikea sellaista on sitten toteuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti