Tähtäimessä: 160-neliöinen valubetoniharkkotalo jyrkkään rinteeseen. Pääsisäänkäynti ylärinteestä, huoneita kuusi.

keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Jännitys tiivistyy

Alkaa olla käsillä ne ajat, kun jotain uutta aletaan rakentaa. Onhan nytkin toki jo jotain tullut, mutta lähinnä semmoista joka on peitetty piiloon. Tiistaina kävin urakoitsijan kanssa tontilla katsomassa paikkoja ja suunnittelemassa tulevaa. Torstaina olisi tarkoitus aloittaa anturamuottien asettelulla. Sinänsä korkea aika onkin, sillä sen jälkeen perjantaina tulee täys kuorma kiveä. Tarkoituksena on nostella kivilavat sinne anturoiden väliin. Saa nähdä miten käy, monttu kun on sen verran syvä ja kaukana. Jos nosturi ei yllä kuin esim. 5m päähän, voi tulla pieniä sijoitteluongelmia.

En mä käsitä miten noi tekijämiehet aina kehuskelee että tässähän on hyvä ja tilava tontti rakentaa. Tila on kuitenkin mielestäni melko rajallinen. Ehkä noi on sit tottuneet niihin espoolaistontteihin, joissa 500 neliön tontille tehdään 300 neliön talo. Vielä vanhalle asuinalueelle, jossa vähintään kahdella puolella tonttia kulkee kohtuullisella liikenteellä varustettu katu. Siinä sitä varmasti onkin hiukka enemmän turaamista nostojen ja siirtelyiden kanssa. Että siltä kantilta katsottuna kai meillä sitten tilaa on. Kadulla ei kulje vielä ketään muita, ja tontillakin on tilaa ainakin yhden käden sormin laskettava määrä metrejä. Voihan tietty tuosta euro ja jokunen sen kaverikin tulla lisäkustannuksia jos/kun kivilavoja täytyy säilöä kadun toiselle puolen. Sieltä ne jossain vaiheessa pitää sit nostaa kuitenkin monttuun. Halvempaa se kuitenkin on kuin tilata puolikkaita kuormia Lammilta, joten ei tässä hätää. Ja jos oikein kitsaaksi ryhtyy, niin harkkolavojen siirtämisestä vois vaikka kehitellä iloisen sukujuhlan talkoohenkeen!

Nyt täytyis keksiä jokin teline vesimittarille. Pakollinen se ei kuulemma ole, voivat laittaa mittarin heilumaan letkun päähänkin. Niillä vain oli tällä viikolla mittarinvaihtopäivät menossa, joten eivät uskaltaneet luvata tälle viikolle. Listas kuitenkin merkinnällä "heti kun ehtii", eli viimeistään maanantaina. Tokkopa tuota vettä nyt aiemmin tarviskaan, ei oo ees betonia vielä tilattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti