Tähtäimessä: 160-neliöinen valubetoniharkkotalo jyrkkään rinteeseen. Pääsisäänkäynti ylärinteestä, huoneita kuusi.

torstai 27. toukokuuta 2010

Ikkunoita pukkaa


Takaseinälle alkaa hahmottua ikkunoiden paikat. Etuseinään ei ikkunoita hetkeen tule näkyviin, tuolla kohtaa missä seinä nyt on menossa tulee olemaan pimeetä. Päällä on nimittäin n. 170cm maata. Nyt vois tietty viritellä kaikenmoisia tukirakenteita tuonne, niin vois tulevaisuudessa kaivautua kylppärin seinän läpi ja tehdä lisäsiiven maan alle. Olipas nerokas idea, eikös?


 
Tän hetken tilanteesta voisin kertoa, että LVI-suunnitelma vihdoin valmistui. Miltei kolme viikkoa luvatusta myöhässä. Sain suunnitelman puoleen sit puoleen hintaan moisen "palvelun" vuoksi. Sillä saavutuksella ei hyvityksestä huolimatta pääse suosittelemme-listalle ja kun häpeälistaa ei ole, niin jääkööt tässä yhteydessä firma mainitsematta. Antoivat kyllä urakkatarjouksenkin, mutta arvatkaapa vain kilpailutanko? Tällä hetkellä heidän osakkeensa eivät taivaisiin nouse. Ikkunakilpailutus on ihan loppusuoralla. Meinasin huomenna päättää kumpaa tulee, Domusta vai Skaalaa. Huimaa hommaa sekin, kilpaillaan asioilla joista en ikinä tule saamaan varmuutta sainko mitä tilasin. U-arvot, ilmanpitävyys, välikaasun pitoisuudet jne. Kuinka moni on mitannut ikkunansa energiatehokkuutta yms. kotikonstein? Hinnat ovat kuitenkin niin lähellä toistaan että taitaa lopulta päätös tulla joko noiden tilastotietojen, värivaihtoehtojen tai ovimallien mukaan. Toki ovetkin voi erottaa tarjouksesta omaksi kokonaisuudekseen, joka omalta osaltaan lisää vaikeusastetta. Ikkunat lasken kokonaisuuteen "pysyvä tekninen tai rakenteellinen kokonaisuus", joten halvinta ja huonointa en kelpuuta. Toki ikkunat joskus voi vaihtaa, mutta siihen menee niin pitkä aika etten minä ainakaan sitä nyt mieti. Ovat kuitenkin osa energiatodistusta, joka on (tai saattaa olla) osa jälleenmyyntiarvoa. Myynti on ajatuksissa kuitenkin vielä kauempana kuin ikkunoiden vaihto. 


 
Tulevasta voisin kirjailla vaikka sen verran, että 2km harjaterässatsi on tulossa huomenna. Noi kun upotetaan valuihin, niin ollaan saatu 5km terästä seiniin. Plus tietty anturoissa olevat teräkset. On siinä kovaa kerrakseen. Sen jälkeen on tulossa ensiviikon tiistaina uusi lasti harkkoja. 36 lavaa kamaa on kohta taas tontilla. Nyt onkin kaikki nosteltu anturoiden sisään ja sieltä niitä ladotaan seiniin. Jossain kohtaa tarttee taas valun, mutta sen toimitusaika kun on niin nopee, niin ei oo vielä puhuttu milloin se olis tulossa. Toivottavasti kuitenkin ennen 7.6. koska silloin on tulossa välipohjan ontelolaatat ja sisäportaat. Sen jälkeen viimeinen harkkosatsi tulee 14.6. Se sisältää melkeinpä pelkästää kevyet väliseinät, vissiin hiukan jää ulkoseinäharkkoja vielä tuohonkin toimitukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti